Μας πετάει το μπαλάκι το ΔΝΤ: Όποτε θέλει η Ελλάδα, μπορεί να αποχωρήσει

«Δεν έχουμε μέχρι στιγμής δεχθεί κάποιο αίτημα»

Μας πετάει το μπαλάκι το ΔΝΤ: Όποτε θέλει η Ελλάδα, μπορεί να αποχωρήσει
«Η πόρτα είναι ανοικτή… και τα σκυλιά δεμένα» μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο πρόγραμμα δανεισμού από το Ταμείο.

«Οι αρχές της κάθε χώρας ζητούν οικονομική βοήθεια από το Ταμείο όπως και οι αρχές κάθε χώρας ζητούν και τον τερματισμό ενός προγράμματος. Εμείς δεν είχαμε κάποιο τέτοιο αίτημα από τις Ελληνικές αρχές σε αυτήν την φάση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράις κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

«Η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα δεν τίθεται τουλάχιστον τώρα στο τραπέζι (σ.σ.: αναφέρεται στην επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα), εμείς συνεχίζουμε κανονικά με την 6η αξιολόγηση του προγράμματος» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ο οποίος προτίμησε να απαντήσει διπλωματικά στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις χωρίς βοήθεια: «Στόχος του Ταμείου είναι να βοηθήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top