Σφοδρή επίθεση Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

«Στερούντα σοβαρότητας τα περί σεισάχθειας με ένα δισ. ευρώ»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Logistics, με αφορμή τις υποσχέσεις για τα κόκκινα δάνεια και την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τροπολογία απαραίτητη κατά τον υπουργό για τη ρύθμιση των δανείων.

«Είναι παντελώς ακατανόητο και πρέπει να πω, αγαπητέ κύριε Δρίτσα, στα όρια του στερούμενου σοβαρότητος, αυτό το οποίο ελέχθη από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη: Ότι μπορείτε με ένα 1 δισ. ευρώ να αντιμετωπίσετε το τεράστιο πρόβλημα των 100 και πλέον δισ. που είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είτε με 1 δισ. είτε με δύο δισ. είτε με τρία δισ. Αυτά τα πράγματα τα οποία λέγονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, συνδυαζόμενα με τη σημερινή σας τοποθέτηση - όχι επί του χρόνου, διότι επί του χρόνου ορθώς τοποθετήθηκε η εθνική αντιπροσωπεία και γι’ αυτό τήρησα τη στάση την οποία τηρώ αλλά επί της ουσίας - στερούνται σοβαρότητος. Όλα αυτά περί δανείων, περί «κορακιών», περί μίας ομιχλώδους καταγγελίας, η οποία δεν έχει αρχή, δεν έχει τέλος και συνοδεύεται από μία ατέλειωτη υποσχεσιολογία προς πάντες, δεν έχουν καμία σοβαρότητα» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Πρόσθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης στο ίδιο επικριτικό για την αξιωματική αντιπολίτευση πνεύμα: «Έχετε το καθήκον να λέτε την αλήθεια, να λέτε τι μπορεί να γίνει και τι δεν μπορ��ί να γίνει. Και όχι να τάζετε γενική σεισάχθεια έναντι ενός δισ. ευρώ. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά και σας παρακαλώ θερμά, επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σοβαρότητα. Δεν υπάρχει προηγούμενο αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία να διαλέγεται με την κυβέρνηση επί παραμυθίας και όχι επί, τουλάχιστον, στοιχειώδους αντίληψης της πραγματικότητας».

Πάντως ο κ. Δένδιας δέχθηκε να αποσυρθούν τρεις τροπολογίες άλλων υπουρ��ών οι οποίες κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή. «Το επιχείρημα της κατάθεσης σήμερα τροπολογιών είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ. Αντιλαμβάνομαι τη θέση των συναδέλφων επ’ αυτού» ανέφερε.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψη��ία με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top