Μητσοτάκης: Η νομιμότητα δεν είναι ούτε μπλε ούτε πράσινη ούτε ροζ

«Στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι παλιοί πελάτες του κομματικού συστήματος»

Με τη φράση «η νομιμότητα δεν είναι ούτε μπλε ούτε πράσινη ούτε ροζ» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την άρνηση των δημάρχων να εφαρμόσουν το νόμο για τον έλεγχο των δικαιολογητικών για την μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στον Βήμα FM, τόνισε ότι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έδειξαν ότι «έγιναν παρατυπίες κατά τη μετατροπή συμβάσεων», ενώ πρόσθεσε ότι από τους 75.000 που έκαναν αίτηση για να μονιμοποιηθούν κάνοντας χρήση του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, μονιμοποιήθηκαν 35.000 συμβασιούχοι και αναρωτήθηκε: «Οι υπόλοιποι τι είναι, κορόιδα; Πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Όπου υπάρχουν παρατυπίες πρέπει να εντοπιστούν». Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αυτός που είναι αρμόδιος για να αντιμετωπίσει τους δημάρχους που αρνήθηκαν τον έλεγχο είναι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και όχι ίδιος.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «οι παλιοί πελάτες του κομματικού συστήματος έχουν μεταφερθεί εκεί», ενώ υπογράμμισε ότι λένε ψέματα όσοι δήμαρχοι ισχυρίζονται πως το 15% της αξιολόγησης θα απολυθεί.

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μπορεί πια να μπει στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά και θα υπάρχει αυτεπάγγελτος έλεγχος των δικαιολογητικών για να προσληφθεί κάποιος στο Δημόσιο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως υπάρχει η σκέψη «αποσυμπίεσης του μισθολογίου»: «Η ελληνική Δημόσια Διοίκηση έχει το πιο συμπιεσμένο μισθολόγιο. Η διαφορά δηλαδή μεταξύ του εισαγωγικού και του καταληκτικού μισθού είναι πάρα πολύ μικρή. Αυτό δίνει λίγα κίνητρα σε κάποιον να προχωρήσει πραγματικά μέσα στη Δημόσια Διοίκηση. Έτσι, μία από τις σκέψεις που κάνουμε, είναι η αποσυμπίεση του μισθολογίου, ενδεχομένως με έναν χαμηλότερο εισαγωγικό μισθό μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, υπό την προϋπόθεση της σύνδεσης με μια πραγματική διετή δοκιμαστική περίοδο».

Τέλος, αναφε��όμενος στα 40 χρόνια της ΝΔ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε πως αδικεί την ιστορία της παράταξης η συζήτηση για το «αν θα γυρίσει το ένα ή το άλλο στέλεχος» και υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι «το πώς θα πορευθεί από εδώ και στο εξής η ΝΔ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top