Αδειάζει τον Τσίπρα ο Πάπας: «Συνάντησα τον Τσίπρα ως ακτιβιστή»

Έβγαλε ανακοίνωση το Βατικανό μετά από μία εβδομάδα

Αδειάζει τον Τσίπρα ο Πάπας: «Συνάντησα τον Τσίπρα ως ακτιβιστή»

​Μία εβδομάδα σχεδόν μετά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό, ο εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου Α΄ εξέδωσε ανακοίνωση αδειάζοντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο και το κλίμα της συνάντησής τους.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα να αναφέρθηκε στα πολιτικά μηνύματα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να μετέφερε ένα θετικό κλίμα, όμως ο εκπρόσωπος του Πάπα, Λομπάρντι αρκέστηκε να δηλώσει το εξής:

«Η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ηγέτη του ελληνικού Κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και τον Αυστριακό Βάλτερ Μπάϊερ είχε ιδιωτικό χαρακτήρα και καθόλου πολιτικό, κατ' αυτήν έγινε διάλογος επί θεμάτων ανθρωπιστικών και κοινωνικών και εντάσσεται στις επαφές των δύο ηγετών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με το Κίνημα των Φοκολάρι, σε επίπεδο διαλόγου».

Ενδεικτικό επίσης ότι επρόκειτο για μια άτυπη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά σ’ αυτήν στο επίσημο πρόγραμμα του Πάπα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποκαλύπτει ότι στην συνάντηση αυτή δεν ήταν μόνος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραβρέθηκε επίσης ο πρώην επικεφαλής του ΚΚ Αυστρίας και σημερινός επικεφαλής του think tank «Ευρώπη Μετασχηματισμός», Βάλτερ Μπάιερ, αλλά και ο Φραντς Κονρέιφ, ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Φοκολάρι.

Το Κίνημα των Φοκολάρι είναι μια οργάνωση που έχει άμεση εξάρτηση από το Βατικανό και στοχεύει στο άνοιγμά του σε άλλες θρησκείες και ειδικά στους άθεους. Μάλιστα για όσους γνωρίζουν τα του Βατικανού, λειτουργεί ως αντίβαρο της οργάνωσης Opus Dei.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top