Ο. Κεφαλογιάννη: «Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς η Αμφίπολη»

Αύξηση ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών

​Για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη έκανε λόγο η υπουργός Τουρισμού, Ο. Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή Live U και στην Πόπη Τσαπανίδου, χαρακτηρίζοντας τον τύμβο Καστά μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Προφανώς μιλάμε για ένα πάρα πολύ σημαντικό εύρημα και αναμένουμε, στη συνέχεια, να δούμε το μυστικό της Αμφίπολης», δήλωσε η υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει σημασία για μας είναι πώς θα κάνουμε σωστή αξιοποίηση τέτοιων πολύ σημαντικών μνημείων για να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό. Από πλευράς του υπουργείου Τουρισμού, βλέπουμε την αναπτυξιακή διάσταση που μπορεί να έχει ο πολιτισμός. Προφανώς, έχουμε μία τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, αλλά δεν την έχουμε αξιοποιήσει όσο και όπως έπρεπε. Εμείς έχουμε παρά πολλές προτάσεις προς το υπουργείο Πολιτισμού. Δυστυχώς, δεν εισακουόμαστε πάντα».

Η κα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε τη σημασία να γίνονται έρευνες και οι αρχαιολόγοι να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους και επεσήμανε ότι:

«Επειδή όλα αυτά τα ευρήματα δεν είναι μόνο ελληνική κληρονομιά, είναι παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, είναι υποχρέωση μας να τα αναδεικνύουμε, να τα προβάλλουμε με τέτοιο τρόπο που να προσελκύουμε το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών, δίνοντας τη δυνατότητα και στις τοπικές κοινωνίες να έχουν πολλαπλάσια οφέλη από την αξ��οποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής τους».

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε επίσης και στην αύξηση ρεκόρ που καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών (20,8%) και στις εισπράξεις από τον τουρισμό (13,8%), τονίζοντας ότι η μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού που σημειώνεται τα τελευταία δύο χρόνια είναι μια μεγάλη επιτυχία που δεν έγινε τυχαία, αλλά οφείλεται σε συγκεκριμένες κινήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της Ελλάδας και στην στόχευση του υπουργείου Τουρισμού, η χώρα μας να κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις στον τουρισμό παγκοσμίως.

«Ο τουρισμός δεν είναι απλώς μια επιτυχία ενός τομέα της οικονομίας, είναι και ένας τομέας, ο οποίος στηρίζει και βοηθά τη χώρα στην προσπάθειά της για ανάκαμψη», είπε η κα Κεφαλογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top