Βενιζέλος: μπορεί να είναι μη πολιτικό πρόσωπο ο επόμενος Πρόεδρος

«Δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός μονοκομματικής κυβέρνησης» υποστήριξε

Βενιζέλος: μπορεί να είναι μη πολιτικό πρόσωπο ο επόμενος Πρόεδρος

Ανοικτό το ενδεχόμενο η πρόταση της κυβέρνησης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι μη πολιτικό πρόσωπο άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθουν οι 180 βουλευτες που απαιτούνται ενω υποστηριζει οτι δεν μπορει να υπάρξει αυτοδυναμη κυβερνηση.

«Δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός μονοκομματικής κυβέρν��σης. Είναι απολύτως απαραίτητο να προετοιμάσουμε έναν συνασπισμό» τόνισε στη συγκεκριμένη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.

Υπέρ μιας μη πολιτικής επιλογής για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ταχθεί και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος άφησε σήμερα ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συμμετέχουν ακραίες φωνές.

Απάντηση στο Βαγγέλη Βενιζέλο και τα όσα υποστήριξε στη Real News περί κυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο έδωσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον REAL FM: «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι κυβερνήσεις με αντιδραστικό, αντιδραστικότατο πρόσημο.

Ο Πάνος Καμένος ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να προκληθούν εκλογές, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση με προϋποθέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top