Ομολογία Λοβέρδου: Δεν μπορούμε να καλύψουμε το σύνολο των κενών

«Δεν μπορεί να ισχύσει για την Παιδεία το “1 προς 10”»

Στην παραδοχή ότι δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

«Θα είναι όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες ανοικτές, όχι με όλα τα κενά συμπληρωμένα με αναπληρωτές, διότι δεν έχω να τα πληρώσω, αλλά με επάρκειες» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στα νησιά αλλά όπως υπογράμμισε δίνοντας ένα παράδειγμα «δεν γίνεται να στείλουμε στην “Χ” νησιωτική περιοχή 3 καθηγητές αγγλικών. Θα πάει ένας και θα κάνει τη δουλειά και των τριών».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, εξέφρασε το παράπονο ότι όλοι αναφέρονται σε 1.000 ή 2.000 κενά αλλά κανείς δεν μιλάει για τις 127.000 του τακτικού προσωπικού, ενώ υπογράμμισε ότι η Παιδεία στάθηκε όρθια παρά τα 6 χρόνια κρίσης.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ισχύσει για την Παιδεία ο κανόνας του «1 προς 10» για τις προσλήψεις.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top