Βενιζέλος στο Reuters: «Στο τραπέζι και μη πολιτικό πρόσωπο για ΠτΔ»

Πρόσωπα από τον πολιτισμό και τον ακαδημαϊκό κόσμο πρώτα στη λίστα

Βενιζέλος στο Reuters: «Στο τραπέζι και μη πολιτικό πρόσωπο για ΠτΔ»

​Το ενδεχόμενο να προταθεί από την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ ένα μη πολιτικό πρόσωπο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Ε. Βενιζέλος μιλώντας στο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Μάρτιο θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές και πιθανόν να βυθίσει τη χώρα σε μια βαθιά πολιτική κρίση.

«Η λίστα με τις προσωπικότητες είναι πολύ περιορισμένη. Έχουμε κάποια σενάρια, αλλά είμαστε απόλυτα ανοιχτοί», δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο κ. Βενιζέλος, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα.

Πάντως, σύμφωνα με το Reuters στις πρώτες θέσεις της λίστας που έχει αρχίσει να συντάσσει η συγκυβέρνηση είναι άνθρωποι από τον πολιτισμό και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Όσον αφορά στο αν θα βρεθούν τελικά οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε αισιόδοξος.

«Είμαι αισιόδοξος γιατί η κοινή γνώμη δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Η μεγάλη πλειοψηφία καταλαβαίνει πολύ καλά την ανάγκη να προστατεύσουμε τη σταθερότητα της κυβέρνησης», είπε.

Αναφερόμενος δε στα αποτελέσματα μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, οπότε θα πρέπει να προετοιμαστούν συνεργασίες.

Τέλος ε��εσήμανε την ανάγκη να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις αρχές Φλεβάρη, ώστε να κατανοήσουν όλοι τη βαρύτητα τους ζητήματος αυτού.

«Η εθνικά ορθή επιλογή είναι να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και να εκλέξουμε νέο Πρόεδρο ως αποτέλεσμα μιας συναινετικής διαδικασίας», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top