Την θέση της Ελλάδας για το κλίμα παρουσίασε στον ΟΗΕ ο Βενιζέλος

Πρώτη ανάρτηση: 24/09/2014, 00:51

​Την επιτακτική ανάγκη για συλλογική δράση ώστε να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή, στην έδρα του ΟΗΕ.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη σύνοδο «ορόσημο στο δρόμο για την επίτευξη μιας φιλόδοξης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το κλίμα, τον επόμενο χρόνο στο Παρίσι», ενώ τόνισε πως η Ελλάδα στηρίζει απόλυτα τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Πλαίσιο 2030».

Στόχοι του «Πλαισίου» είναι η μείωση μέχρι το 2030 των εκπομπών ρύπων εντός της Ε.Ε. κατά 40% κάτω από τα επίπεδα του 1990, η αύξηση του ποσοστού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τουλάχιστον στο 27% της ενέργειας που καταναλώνεται στην Ε.Ε. και η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατά 30%.

Τέλος, αναφερόμενος στους στόχους της Ελλάδας για την κλιματική αλλαγή, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την υιοθέτηση ενεργειακών πολιτικών που ενισχύουν την ανάπτυξη και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας, την ίδια στιγμή, το υψηλό κόστος της ενέργειας. Μάλιστα, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες των ελληνικών νησιών για την παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας, συμβάλλοντας, έτσι, στους συνολικούς στόχους της Ε.Ε. όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top