Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στο Βερολίνο

Τι πρόκειται να ζητήσει ο πρωθυπουργός από τη Γερμανίδα καγκελάριο

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στο Βερολίνο

​Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και παρά τη συντονισμένη προσπάθεια τόσο των εκπροσώπων του Έλληνα πρωθυπουργού, όσο και της κας Μέρκελ να χαμηλώσουν τον πήχη των προσδοκιών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα αρκεστεί μόνο στους γερμανικούς επαίνους για την βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα θέσει στην Γερμανίδα καγκελάριο ζητήματα όπως η οικονομική πολιτική και η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί πλέον στη χώρα.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει έναρξη συνομιλιών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα στο τέλος του 2014, αλλά και να συμπεριληφθούν κάποιες φοροελαφρύνσεις στην επικείμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εφιστήσει την προσοχή της Άνγκελας Μέρκελ στο δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι πρόωρες εκλογές είναι προ των πυλών, ενδεχόμενο που θα θέσει σε κίνδυνο την ελληνική οικονομία και τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Επίσης, θα επαναλάβει για μια ακόμα φορά την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται ένα τρίτο μνημόνιο, καθώς εκτιμάται ότι δεν θα προκύψει δημοσιονομικό κενό που δεν θα μπορεί να καλυφθεί.

ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top