Απίστευτο: Το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να πουλήσει στρατόπεδα εν ενεργεία!

Τι παραδέχθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γ. Λαμπρόπουλος

Απίστευτο: Το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να πουλήσει στρατόπεδα εν ενεργεία!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Να πουληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ κινδυνεύουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις εν ενεργεία (ακόμη και σε ακριτική περιοχή), εν αγνοία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως παραδέχθηκε ο υφυπουργός του ίδιου υπουργείου Γιάννης Λαμπρόπουλος απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή! Ο λόγος ήταν το «μπέρδεμα» σχετικά με τους κωδικούς των συγκεκριμένων ακινήτων και την ένταξή τους στο Κτηματολόγιο.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, Δ. Γάκη, Ν. Βαλαβάνη, Γ. Βαρεμένο, Β. Χατζηλάμπρου, Ε. Αυλωνίτου, Α, Καλογερή, με θέμα «Το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί ακόμα και στρατόπεδα», παραδέχθηκε συγκεκριμένα ότι υπήρξε ζήτημα πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ του ακινήτου με ΑΒΚ 1767 στην θέση Κάλαθος Λίνδου, στη Ρόδο, όπως και του στρατιωτικού αεροδρομίου του ΣΕΔΕΣ στη Θεσσαλονίκη. Επισημαίνει ακόμα ότι το ΥΠΟΙΚ διαβίβασε στο ΓΕΑ έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο επιβεβαιώνει τη μεταβίβαση 1.360 στρεμμάτων του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε από την πλευρά του από το ΥΠΟΙΚ, όπως αναφέρεται στην απάντηση, να διορθωθούν τα λάθη με τους κωδικούς αλλά και «στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ φορέων του Δημοσίου και δη Υπουργείων, να μεριμνήσει για την διαγραφή των υπόψη ακινήτων από τον πίνακα των ακινήτων του ΦΕΚ 1020/β/25 Απρ 13».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top