Συνάντηση Α. Τσίπρα με την Ιρλανδή κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης Μ. Μαγκουάιρ

Συζήτηση για «τη σωτηρία από τα μνημονιακά δεινά» και την ειρήνη

Συνάντηση Α. Τσίπρα με την Ιρλανδή κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης Μ. Μαγκουάιρ

Η σωτηρία της χώρας από τα «μνημονιακά δεινά» και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση της ειρήνης σε διεθνές επίπεδο, ήταν τα δύο βασικά θέματα που έθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μορίντ Μαγκουάιρ, κατά την σημερινή συνάντησή τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επισήμανε τους τεράστιους κινδύνους που απειλούν την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι δυνατή η συγκρότηση ενός «παγκόσμιου συνασπισμού της ειρήνης», που μπορεί να αποτρέψει τους κινδύνους, μεταξύ των οποίων και ο κίνδυνος ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

«Μια κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» - τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «πέραν της εκπλήρωσης του κύριου στόχου της σωτηρίας της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας από τα μνημονιακά δεινά», θα θέσει και ως προτεραιότητα μια ενεργητική εξωτερική πολιτική, με ανάληψη διεθνών πρωτοβουλιών για την ειρήνη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση «για την πλήρη απουσία της από το πεδίο των διεθνών φιλειρηνικών πρωτοβουλιών».

Η Μορίντ Μαγκουάιρ ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το παγκόσμιο αντιπολεμικό φόρουμ στο Σεράγεβο, που έγινε τον Ιούνιο, με αφορμή τα εκατό χρόνια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, καθώς και για τους αγώνες για τον τερματισμό της βίας στη Β. Ιρλανδία, που υπήρξαν καρποφόροι, οδηγώντας στην ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια και ακόμα διαρκεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top