Ντράγκι: μεγάλη η πρόοδος της Ελλάδας αλλά να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις

Συμβουλές από την ευρωβουλή για αξιοποίηση της θετικής συγκυρίας

Ντράγκι: μεγάλη η πρόοδος της Ελλάδας αλλά να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις

Παραινέσεις προς την Ελλάδα να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την συγκυρία στις αγορές προκειμένου να πετύχει την έξοδο από την κρίση, απηύθυνε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην ευρωβουλή, παράλληλα με θετικά μεν σχόλια για την πρόοδο της χώρα μας αλλά και επισημάνσεις για την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο Μ. Ντράγκι σχετικά με την Ελλάδα:

«H Ελλάδα έχει επιτελέσει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, σε σχέση με τον προϋπολογισμό, την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η ΕΚΤ, αλλά και οι άλλοι θεσμοί το έχουν αυτό αναγνωρίσει.

Το έχουν αναγνωρίσει και οι αγορές βεβαίως, που έχουν πριμοδοτήσει την Ελλάδα με εξαιρετικές συνθήκες δανεισμού τελευταία.

Ωστόσο οι αγορές προεξοφλούν και εργάζονται στο σενάριο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στο οικονομικό πρόγραμμα.

Έχουμε προειδοποιήσει ότι οι εξαιρετικές συνθήκες που επικρατούν στις αγορές τελευταία δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Συνεπώς πρέπει να εκμεταλλευτούν όλοι αυτόν τον θετικό χρόνο για να κάνουν αυτό που πρέπει» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top