Παρά την απόφαση του ΥΠΕΣ λιμνάζει το θέμα της μεταφοράς μαθητών

Λεωφορειούχοι ζητούν τα δεδουλευμένα, υπόσχεται λύση η Δούρου

Παρά την απόφαση του ΥΠΕΣ λιμνάζει το θέμα της μεταφοράς μαθητών

Λιμνάζει το θέμα της μεταφοράς μαθητών σε απομακρυσμένα σχολεία, παρά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να ανανεωθούν μέχρι το Φεβρουάριο οι ισχύουσες συμβάσεις. Αρκετοί λεωφορειούχοι αρνούνται να υπογράψουν την ανανέωση, ζητώντας πρώτα να εξοφληθούν, με τα δεδουλευμένα παρελθόντων ετών να αγγίζουν τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Τα σχετικά κονδύλια ωστόσο έχει μπλοκάρει το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς έχει εντοπίσει παρατυπίες κατά την προηγούμενη τριετία.

Το πρόβλημα αφορά χιλιάδες μαθητές, κυρίως στην ��ττική και την Αχαΐα, που αδυνατούν να πάνε σχολείο, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης φαίνεται το πρόβλημα να βρίσκει λύση.

Χαρακτηριστικά στα Τριπόταμα Αχαΐας, από τους 80 μαθητές, οι 75 παραμένουν στα σπίτια τους. Η κυβέρνηση προτείνει να τους πηγαίνουν οι γονείς τους, και να τους δίνει 89 ευρώ το μήνα, αλλά οι ίδιοι δηλώνουν αδυναμία, λόγω της δουλειάς τους.

Η περιφερειάρχης Αττικής επισκέφτηκε το Μουσικό Σχολείο στον Άλιμο, καθώς οι μαθητές του επηρεάζονται περισσότερο από το πρόβλημα. Η Ρένα Δούρου υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να βρεθεί μόνιμη λύση στο θέμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top