Μητσοτάκης για αντάρτικο δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Τσίπρας

«Με ποιο επιχείρημα αντιδρά κάποιος σε επανέλεγχο όταν έχουν γίνει λαθροχειρίες;»

Μητσοτάκης για αντάρτικο δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Τσίπρας
Το μπαλάκι στον Αλέξη Τσίπρα πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το αντάρτικο δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιολόγηση, και μάλιστα με τις «ευλογίες» της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

«Η στάση ορισμένων δημάρχων πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο εμάς, αλλά και τους πολιτικούς προστάτες τους» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στον Alpha 9.89.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα στον τόπο μας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να πάρει επιτέλους θέση. Με ποιο επιχείρημα κάποιος αντιδρά σε έναν επανέλεγχο όταν υπάρχουν στοιχεία ότι είχαν γίνει λαθροχειρίες;» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος τόνισε πως έχει βάσιμες υποψίες ότι αρκετές συμβάσεις έργου μετατράπησαν σε αορίστου με τρόπο παράτυπο και γι’ αυτό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «ψήφισε διάταξη ώστε να ελέγξουμε αν κάποιος παράνομα μετέτρεψε τη σύμβασή του».

Ο υπουργός για ακόμη μία φορά διαβεβαίωσε πως η αξιολόγηση δεν φιλοδοξεί να γεμίσει καμία δεξαμενή απολύσεων αλλά «να αποκαταστήσει επιτέλους στη χώρα τους κανόνες νομιμότητας».

Τέλος, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα πολύ δύσκολο μεταρρυθμιστικό έργο. Αν υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν συζήτησης με τους πιστωτές, όπως για μια επιβεβλημένη κατά τη γνώμη μου χαλάρωση της φορολογικής πολιτικής, αυτά θα συζητηθούν. Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες της χώρας. Ένα συμβόλαιο με τους πολίτες για το πώς θα πορευτεί η χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top