Χαρδούβελης σε Bloomberg: Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής του χρέους

Δεν «βλέπει» πρόωρες εκλογές ο υπουργός Οικονομικών

Χαρδούβελης σε Bloomberg: Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής του χρέους

Δεν υπάρχει κανένα θέμα διαγραφής του χρέους ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας σήμερα Παρασκευή από το Λονδίνο στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Η διαγραφή χρέους δεν αποτελεί επιλογή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης, σημειώνοντας ότι πλέον το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δεν είναι ιδιωτικό αλλά ανήκει στα ευρωπαϊκά κράτη και κάνοντας λόγο για δυνατότητα επιμήκυνσης των λήξεων και μετατροπής των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά.

Ο ίδιος, απαντώντας στο τι μέλλει γενέσθαι στο τέλος του 2014 μετά το τέλος του ευρωπαϊκού Μνημονίου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βγει από το καθεστώς της τρόικας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο θέμα των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα: «Δεν υπάρχει κίνδυνος πρόωρων εκλογών. Δεν θέλουν οι Έλληνες πολίτες πρόωρες εκλογές. Εγώ ως οικονομολόγος γνωρίζω ότι οι πρόωρες εκλογές κάνουν κακό στην οικονομία».

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης σχολίασε και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Σκωτία «η διάσπαση της Βρετανίας θα έστελνε ένα πολύ αρνητικό σήμα στην υπόλοιπη Ευρώπη».

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top