Ο ΣΥΡΙΖΑ για την κοστολόγηση του ΥΠΟΙΚ: Ούτε ψέματα δεν μπορούν να πουν

Συνεχίζεται ο "πόλεμος" ανακοινώσεων για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την κοστολόγηση του ΥΠΟΙΚ: Ούτε ψέματα δεν μπορούν να πουν
Η κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ καλά κρατεί... Σήμερα το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε νέα κριτική στο υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την κοστολόγηση στην οποία προέβη την Τρίτη για όλα όσα είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Θεσσαλονίκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το υπουργείο Οικονομικών ότι η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου αποτελεί τεκμήριο της κομματικής λογικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σχετικά «με το κράτος λάφυρο της εκάστοτε κυβέρνησης, διότι επιβάλλει σε μια Δημόσια Υπηρεσία (το Γραφείο Τύπου) να λειτουργεί σαν παράρτημα κομμάτων».
Επίσης, κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι «δεν είναι ικανοί ούτε ψέματα να πουν με πειστικότητα».
Το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε με σχετική ανακοίνωση του την έκπληξή του για την ταχύτητα με την οποία το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει τη δική του κοστολόγηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τον κ.Χαρδούβελη να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα των αρμόδιων διευθύνσεων που τεκμηριώνουν την κοστολόγηση αυτή. Διαφορετικά, όπως διευκρίνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναγκάσει το υπουργείο Οικονομικών να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας: της ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων, για να αποδειχθεί ότι «ο ενδελεχής έλεγχος των υπηρεσιών ήταν απλά όσα έγραψαν οι γνωστές μονταζιέρες».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα επεσήμανε πως περιμένει από το υπουργείο Οικονομικών να δικαιολογήσει το πώς έπεσε έξω κατά πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, αφού η αρχική πρόβλεψη ήταν 3,2 δισ. ευρώ και η αρχική βεβαίωση ξεπέρασε τα 3,5 δισ. ευρώ και «χωρίς το υπουργείο να δίνει τον τελικό αριθμό».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top