Αντάρτικο από δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιολόγηση με τις ευλογίες της Δούρου

Αποφασισμένος να εφαρμόσει τον νόμο στους ΟΤΑ ο Μητσοτάκης

​Κλιμακώνουν οι δήμαρχοι που υποστηρίχθηκαν κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, το αντάρτικο κατά της κυβέρνησης, δηλώνοντας ευθέως ότι ούτε θα εφαρμόσουν το νόμο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση, ούτε θα επιτρέψουν να γίνει επανέλεγχος των συμβάσεων όσων προσελήφθησαν ή μονιμοποιήθηκαν την τελευταία 20ετία, καθώς θεωρούν ότι αυτά θα οδηγήσουν σε απολύσεις.

Κατά της Κουμουνδούρου βάλλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιμένει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί, κι ο έλεγχος θα ενταθεί, ενώ θεωρεί αυτονόητο ότι όσοι μπήκαν παράνομα στο Δημόσιο, θα απολυθούν.

Οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρουν στήριξη από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία, σε επιστολή της στους εργαζόμενους στην περιφέρεια της, αναφέρει επί λέξει «Μακριά από στείρες λογικές δήθεν αξιολογήσεων, που στοχεύουν στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, η νέα περιφερειακή αρχή εμπιστεύεται τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής».

Η Ρένα Δούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φέρει το θέμα στο πε��ιφερειακό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης. Όπως διευκρίνισαν όμως συνεργάτες της στο STAR, θεωρεί αυτονόητο πως ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά θα πρέπει να ολοκληρωθεί.

«Η θέση της είναι σαφής. Δεν θα δεχτούμε καμιά λογική που μέσω της «αξιολόγησης» ή άλλης «προβιάς», οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων» ξεκαθάρισαν
Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται κυρίως οι μονιμοποιήσεις 35.000 έως 50.000 συμβασιούχων. Ερευνώντας, αν αυτές π��ηρούσαν τις προϋποθέσεις που έθεταν τα προεδρικά διατάγματα Π.Παυλόπουλου και Β.Παπανδρέου.
Οι ίδιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πρόσχημα τους επίορκους και μιλούν για οργανωμένη επικοινωνιακή επίθεση κατά των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Πάντως χρονικά πρώτος, τρεις μέρες μετά την εκλογή του, που ανακοίνωσε ότι δεν θα εφαρμοστούν οι σχετικοί νόμοι, είναι ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης που ανήκει στο ΚΚΕ.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top