ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην πώληση του Ελληνικού-Παραβιάστηκε η νομοθεσία

Ερώτηση 11 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΥΠΟΙΚ

​Έντεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη σχετικά με την Απόφαση του Ελεγκτι��ού Συνεδρίου για την πώληση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού.

Στο κείμενο της ερώτησης τους οι βουλευτές τονίζουν ότι σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης πώλησης του 100% των μετοχών της “Ελληνικό Α.Ε.” από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) λόγω παράβασης των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού.

Επισημαίνουν, επίσης ότι οι αλλαγές, κατά τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, ουσιωδών όρων της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το ΤΑΙΠΕΔ, συνιστούν παραβίαση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ενώ προκύπτουν εύλογα ερωτήματα ως προς τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εφαρμογή της «χρηστής δημοσιονομικής διοίκησης».

Μετά από αυτά, ερωτάται ο υπουργός: «σκοπεύει, κατόπιν όλων των παραπάνω, να διακόψει άμεσα τη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης για την πώληση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού ή προτίθεται να προχωρήσει, παραβλέποντας την κατάφωρη παράβαση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού, που συνιστούν παραβίαση τόσο της Εθνικής όσο και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αλλά κυρίως, συνιστούν προφανή βλάβη του Δημοσίου συμφέροντος;».

Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι: Νάντια Βαλαβάνη, Απόστολος Αλεξόπουλος Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Γελαλής, Φωτεινή Κούβελα, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Στάθης Παναγούλης, Μάνια Παπαδημ��τρίου, Δημήτρης Στρατούλης και Αννα Χατζησοφιά.

BINTEO STAR

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top