Μανιάτης: Δώστε μου κε Τσίπρα 263 εκ. ευρώ και δίνω και εγώ δωρεάν ρεύμα!

«Τόσο κοστίζει η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ»

Μανιάτης: Δώστε μου κε Τσίπρα 263 εκ. ευρώ και δίνω και εγώ δωρεάν ρεύμα!
Σε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή οδήγησε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το δωρεάν ρεύμα.

Ο Θοδωρής Δρίτσας τελικά απέσυρε τις δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ (για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες) καταγγέλλοντας διαδικασίες που δεν επιτρέπουν άνετη και διεξοδική συζήτηση και τονίζοντας ότι οι δύο τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου.

«Στην τροπολογία σας ζητάτε η ΔΕΗ να μπορεί να αποκαταστήσει άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του ΚΟΚ. Και το υπογράφει πρώτος ο κ. Τσίπρας. Μα δεν ξέρετε ότι σε κανένα λογαριασμό, σε καμία σύνδεση του ΚΟΚ δεν έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα; Δεν το ξέρετε αυτό; Πουθενά στην Ελλάδα. Άρα τι μας λέτε;» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, εξηγώντας ότι το κόστος από την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 263 εκ. ευρώ για 560.000 δικαιούχους: «Αναρωτιέμαι τι ακριβώς συμβαίνει και δεν αναρωτιέμαι βεβαίως ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος».

Λαμβάνοντας το λόγο, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σημείωσε πως η κοστολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει να κάνει με το σύνολο των 560.000 νοικοκυριών που είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο αλλά με 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται στα όρια ακραίας φτώχειας. Μ΄αυτή την έννοια βγαίνουν τα 69 εκατομμύρια που είναι επιπλέον κόστος του κοινωνικού τιμολογίου».

Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι απέσυρε τις τροπολογίες γιατί «θα αποδείκνυαν ότι το δήθεν κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέκδοτο». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top