Μπηχτές Κωνσταντινόπουλου σε Τσίπρα: Έλα να σου κάνω μάθημα για το ΕΣΠΑ

Για "επικίνδυνη παροχολογία"κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης

​Οι αντιδράσεις για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ συνεχίζονται. Σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό πρόγραμμα 300.000 θέσεων εργασίας για 2 χρόνια και την χρηματοδότησή του με 3 δις ευρώ από ανακατανομή των κονδυλίων ΕΣΠΑ (1,5 δις από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και 1,5 δις από το νέο ΕΣΠΑ 2014-20), κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για "ανέξοδες και αδιέξοδες" εξαγγελίες, αφήνοντας αιχμές για ελλιπή ενημέρωση της Κουμουνδούρου.

«Θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κακούς συμβούλους με άγνοια σε θέματα κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, αλλά πιστεύω ότι το θέμα έχει σοβαρότερη διάσταση: είναι μία επικίνδυνη παροχολογία για την ίδια την χώρα και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που γίνεται στην πλάτη των… ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων», είπε ο κ.Κωνσταντινόπουλος.

«Ο κ.Τσίπρας λοιπόν και οι σύμβουλοί του, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι όσον αφορά το παλαιό ΕΣΠΑ 2007- 2013, όλα μα όλα τα έργα έχουν συμβασιοποιηθεί και υλοποιούνται από τις 13 Περιφέρειες και τα αρμόδια Υπουργεία, με κονδύλια που έχουν πια νομικές δεσμεύσεις και συνιστούν υποχρεώσεις της χώρας, με τελική καταληκτική ημερομηνία τις 31/12/2015. Αναρωτιέμαι λοιπόν, από πού θα προκύψει αυτό το 1,5 δις ; μήπως από ενδεχόμενη απένταξη έργων, από π.χ τα ΠΕΠ των Περιφερειών όπως του ΠΕΠ Αττικής που διαχειρίζεται πια η κα.Δούρου; Νομίζω ότι ακόμα και ο …θυρωρός στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής γνωρίζει ότι αυτό είναι αδύνα��ον να γίνει αφού προϋποθέτει, πισωγυρίσματα, επαναδιαπραγμάτευση με την Ε.Ε και επανασυμβασιοποίηση… για έργα που λήγουν σε 15 μήνες! Ποιος θα πληρώσει λοιπόν τις συμβάσεις που θα απενταχθούν; Μήπως ο Ελληνικός λαός;», διερωτάται ο υφυπουργός.

«Όσον αφορά το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και το άλλο 1,5 δις του κ.Τσίπρα που θα …προκύψει από ανακατανομή των πόρων του, θα ήθελα να πληροφορήσω τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι ήδη εδώ και 3 μήνες έχουν εγκριθεί μετά από δική μας πρωτοβουλία-πρόταση και σκληρή διαπραγμάτευση για εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση από την Ε.Ε και ήδη υλοποιούνται, κονδύλια συν��λικού ύψους 750 εκ. ευρώ για δράσεις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της χώρας: 180 εκ. για νέους ανέργους, 125 εκ. για Βρεφονηπιακούς σταθμούς, 112 εκ. για ανέργους ηλικιών 30-66 και 200 εκ. για κοινωφελή εργασία. Τέλος, από τα υπόλοιπα 750 εκ. ευρώ έχουν δεσμευθεί βάσει του σχεδιασμού μας, 365 εκ ευρώ για τα επόμενα 7 χρόνια, που αφορούν αποκλειστικά την πλήρη κάλυψη θέσεων παιδιών στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς» διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, προσκαλώντας μάλιστα τον κ.Τσίπρα και τους συμβούλους του για ένα ολοκληρωμένο briefing πάνω σε θέματα του ΕΣΠΑ .

«Θα πρότεινα κλείνοντας, στον κ.Τσίπρα και τους συμβούλους του να αφήσουν… τις ανέξοδες και αδιέξοδες εξαγγελίες που, καταρχήν κάνουν κακό στο επίπεδο του πολιτικού σχεδιασμού του ίδιου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να προσπαθήσει να ενημερωθεί ολοκληρωμένα για θέματα… που δεν γνωρίζει.Προς αυτό τον σκοπό, τον προσκαλώ επίσημα όποτε θέλει μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο ΥΠΑΑΝ, ώστε να τους γίνει μία πλήρης και υπεύθυνη ενημέρωση από εμένα προσωπικά και στελέχη του ΥΠΑΑΝ που συντονίζουν τα προγράμματα και έργα του ΕΣΠΑ. Αν μη τι άλλο, θα ήταν ένας φόρος και κατάθεση τιμής στους …υπαλλήλους, όπως τους αποκάλεσε απαξιωτικά στην ομιλία του στην ΔΕΘ (τους οποίους θα μετατρέψει σε κοινωνικούς λειτουργούς, όπως είπε), που σηκώνουν το βάρος της επιτυχημένης μέχρι τώρα εφαρμογής του ΕΣΠΑ», κατέληξε .

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top