Μηλιός: Από 500.000 ευρώ και άνω η μεγάλη ακίνητη περιουσία

«Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταργηθεί»

Τις 500.000 ευρώ έθεσε το όριο για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία ο Γιάννης Μηλιός μιλώντας στον Βήμα FM.

«Προτείνουμε την επαναφορά του παλαιού συστήματος, το οποίο προσδιόριζε τις 500.000 ευρώ ως μεγάλη ακίνητη περιουσία. Είπαμε δύο σημαντικά πράγματα: πρώτον, ότι δεν μπορούν να φορολογούνται οι πολίτες σε τιμές άλλες από αυτές τις αγοράς και δεύτερον, ότι υπολογίζουμε μια απώλεια στα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ περίπου στα 2 δισ. ευρώ» σημείωσε ο «σκιώδης» ΥΠΟΙΚ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μηλιός υποστήριξε ότι ο ΕΝΦΙΑ «είναι άδικος και πρέπει να καταργηθεί» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα καθώς οι μεγάλες και μεσαίες τάξεις αποταμίευαν μέσω της ακί��ητης περιουσίας.

Ο ίδιος, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισπράξει από τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης του 3 δισ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ αναφερόμενος στο θέμα για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σημείωσε: «Το ΤΧΣ θα περάσει στον έλεγχο του Δημοσίου καθώς τα 50 δισ. που δόθηκαν ως δάνειο στις τράπεζες είναι στοιχείο του χρέους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top