Γ. Χαρδούβελης στο CNBC: «Όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα θα βγουν κερδισμένοι»

«Η χώρα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις μόνη της»

​Την εκτίμησή του ότι όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα θα βγουν κερδισμένοι εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Οι επενδυτές βλέπουν πως υπάρχουν μόνο ανοδικές προοπτικές. Ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί μετά από μια μακρά, μακρά περίοδο ύφεσης έξι ετών. Έτσι, οι επενδυτές βλέπουν πως το στοίχημα τους θα επιτύχει», δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης και επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τις επενδύσεις από το εξωτερικό.

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα από το εξωτερικό. Ένας τρόπος να το πετύχει αυτό είναι μέσω επενδύσεων. Ένα όχημα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Έχουμε δει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια, αλλά και για άλλες εταιρείες με τους επενδυτές να ευθυγραμμίζονται στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων», είπε.

Σε ερώτηση για το τι αναμένει να εισπράξει η κυβέρνηση από τις αποκρατικοποιήσεις, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι το Δημόσιο δεν πουλά μόνο συμμετοχές δημόσιων εταιρειών, αλλά και εκτάσεις γης και επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε μάλιστα και στο παράδειγμα των κινεζικών επενδύσεων που συνεχίζονται, αποκαλύπτοντας ότι αναμένονται και άλλες στο μέλλον.

Όσον αφορά στο κρίσιμο ζήτημα ενός νέου μνημονίου για την Ελλάδα, ο Γκίκας Χαρδούβελης ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν το χρειάζεται.

«Το πρόγραμμα είχε όντως κάποια πλεονεκτήματα, υπό την άποψη ότι οι δανειστές υποχρέωσαν τη χώρα να κάνει κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις , αλλά από ένα σημείο και μετά αφού κάνεις τις μεταρρυθμίσεις – και σας θυμίζω ότι για δυο-τρία χρόνια είμαστε πρώτοι στη λίστα του ΟΑΣΕ ως προς τις μεταρρυθμίσεις- μετά από ένα σημείο πρέπει να κάνεις τις μεταρρυθμίσεις μόνος σου. Για εμένα οι ��εταρρυθμίσεις πρέπει να είναι προσεχτικές και ο πληθυσμός να έχει την ιδιοκτησία τους. Για να συμβεί αυτό πρέπει ο κόσμος να δει λεφτά στην τσέπη του. Πρέπει να συνδέσει τις μεταρρυθμίσεις με τα πλεονεκτήματα της επικείμενης οικονομικής επέκτασης», είπε.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες ωρίμασαν πλέον και ξέρουν ότι με τους φόρους τους πληρώνουν τις κρατικές δαπάνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top