Σταθάκης:Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ - Βούτσης:Δεν δεχόμαστε το μνημόνιο

Σφοδρά πυρά σε κυβέρνηση και τρόικα από την Κουμουνδούρου

Σταθάκης:Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ - Βούτσης:Δεν δεχόμαστε το μνημόνιο

​«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, είναι δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ». Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνοντας πάντως ότι θα υπάρχει φορολογία στην μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, σχολίασε πως «δεν υπάρχει χώρος για φοροελαφρύνσεις, με το να τηρεί κατά γράμμα η κυβέρνηση το μνημόνιο».

Βούτσης: Δε δεχόμαστε τις δεσμεύσεις του μνημονίου

Τη σαφή διευκρίνιση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται τις δεσμεύσεις του μνημονίου έκανε από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τους κοινωνικούς φορείς

Μιλώντας σήμερα στον Real FM, ο κ.Βούτσης τόνισε μεταξύ άλλων πως «το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ θα είναι απολύτως κοστολογημένο».

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση και τρόικα σε απόλυτη σύμπνοια

Στο ίδιο ύφος και η επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. «Πέραν της αλλαγής του σημείου συνάντησης, κυβέρνηση και τρόικα σε απόλυτη σύμπνοια συναντώνται για άλλη μία φορά για να επιβεβαιώσουν τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής που καταστρέφει την κοινωνία και την οικονομία» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

Όπως υποστηρίζει, «καμία από τις μνημονιακές κυβερνήσεις δεν ήθελε και δεν έβαλε ποτέ κόκκινες γραμμές, ούτε διαπραγματεύτηκε επί της ουσίας. Όλα τα υπόλοιπα περί ελαφρύνσεων και τέλος του μνημονίου είναι για εσωτερική κατανάλωση που δεν πείθουν πλέον κανέναν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top