Κάνει χατίρια ο Αθανασίου- Άλλαξε πάλι το αντιρατσιστικό

Τι θα ισχύει για γενοκτονίες και σεξουαλικό προσανατολισμό

Κάνει χατίρια ο Αθανασίου- Άλλαξε πάλι το αντιρατσιστικό

Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με στόχο να κατευνάσει τις αντιδράσεις των «γαλάζιων» βουλευτών που ζητούσαν την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών (εκτός από το Ολοκαύτωμα), αλλά και να περιορίσει το χάσμα που χωρίζει την κυβέρνηση με τα κόμματα της Αριστεράς σε ότι αφορά την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός ενέταξε στην ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών και αυτές των Ποντίων, αλλά και των λοιπών χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της «τακτοποίησης» αυτής είχαν ταχθεί βουλευτές της ΝΔ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα 38 «γαλάζιοι» είχαν αποστείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην οποία άφηναν να εννοηθεί ότι αν δεν ρυθμίζονταν η εκκρεμότητα αυτή, τότε υπήρχε ενδεχόμενο διαρροών κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Παράλληλα, ο κ.Αθανασίου ανακοίνωσε ότι θα υφίστανται τις συνέπειες του νόμου όσοι προκαλούν, διεγείρουν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν μίσος ή βία με αφορμή και τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η εισηγήτρια Βασιλική Κατριβάνου δήλωσε ικανοποιημένη για τις προσθήκες στο νομοσχέδιο σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με τις αλλαγές στο θέμα των γενοκτονιών και τόνισε: «για οποιαδήποτε άρνηση εγκλημάτων δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε το λόγο και το φρόνημα. Και απέναντι στα θύματα των ποντίων και των αρμενίων – τιμάμε αυτά τα θύματα- όμως λέμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καπηλείας ή εθνικής πλειοδοσίας. Είναι θέμα των επιστημόνων να αποδείξουν αν είναι γενοκτονία ή εθνοκάθαρση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top