Μεσάνυχτα στο Παρίσι...με την τρόικα για διαπραγματεύσεις

Με το βλέμμα στoν Λευκό Πύργο ξεκινούν οι κρίσιμες συναντήσεις

Μεσάνυχτα στο Παρίσι...με την τρόικα για διαπραγματεύσεις

​Με το βλέμμα στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες που θα ήθελε να κάνει ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς σχετικά με φοροελαφρύνσεις, ξεκινά σήμερα στο Παρίσι ο νέος γύρος συνομιλιών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Οι συναντήσεις στο Παρίσι θα επικεντρωθούν αρχικά σε θέματα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ αύριο Τετάρτη θα εξεταστούν ανοιχτά θέματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας και Ανάπτυξης. Τέλος, το πρωί της Πέμπτης θα γίνει μια ανασκόπηση με τους επικεφαλής της τρόικας και στη συνέχεια μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών..

Όπως διαβεβαίωσαν χθες Ευρωπαίοι κοινοτικοί αξιωματούχοι, οι διαπραγματεύσεις που θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη είναι προπαρασκευαστικές της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος. Αυτό σημαίνει πως δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ χθες μετά την τελευταία σύσκεψη προετοιμασίας για την γαλλική πρωτεύουσα, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Χαρδούβελης τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του ταξιδιού είναι η αύξηση της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε έτοιμος για τη διαπραγμάτευση, αλλά απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση τι πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες να τους φέρει από το Παρίσι.

Σε επίμονες ερωτήσεις αν στο Παρίσι υπάρχει πιθανότητα να δοθεί το πράσινο φως για φοροελαφρύνσεις ή άλλα μέτρα, ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι «αυτά δεν είναι στην ατζέντα. Αυτά όλα, αν τα θέσουν, θα έχουμε απαντήσεις. Αν τα θέσουν».

Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top