Χαμός στο Ζάππειο: Αποθεωτική υποδοχή για Παπανδρέου, αποδοκιμασίες για Βενιζέλο!

Πρώτη ανάρτηση 20.32

Χαμός στο Ζάππειο: Αποθεωτική υποδοχή για Παπανδρέου, αποδοκιμασίες για Βενιζέλο!
Αποθεωτική ήταν η υποδοχή στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Ζάππειο Μέγαρο όπου ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η εκδήλωση στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης-αφιερώματος στον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Ο υιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός είναι βασικός ομιλητής της συγκέντρωσης που ανοίγει τη σειρά επετειακών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Το παρών έχουν δώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, o Φίλιππος Πετσάλνικος, o Γιώργος Πεταλωτής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Φώφη Γεννηματά, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πολλοί πρώην υπουργοί αλλά και ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Με το που έφθασε ο Γιώργος Παπανδρέου, το πλήθος άρχισε να τον αποθεώνει και να φωνάζει συνθήματα όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό» και «Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθούσε για περισσότερο από μισή ώρα να φθάσει στο βήμα καθώς ο κόσμος τον είχε κυριολεκτικά περικυκλώσει!

Μαζί του βρισκόταν και η σύζυγός του Άντα, η οποία ήταν διαρκώς χαμογελαστή.

Στα αξιοσημείωτα ότι δεν ακούστηκε ούτε ένα σύνθημα υπέρ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αντιθέτως έγινε δέκτης αποδοκιμασιών όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης και τόνισε πως η σημερινή προσπάθεια είναι μια προσπάθεια να ενωθεί το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι είχε την τιμή να συνεργαστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήρισε ιστορικό φαινόμενο και διανοούμενο, ενώ ακούγοντας τις αποδοκιμασίες και τα συνθήματα για να πέσει η Δεξιά είπε αιχμηρά: «Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πως συνεργαστήκαμε με τη ΝΔ και με το ΛΑΟΣ».

Παράλληλα, τόνισε πως το δίλημμα δεν ήταν ποτέ ανάμεσα σε καλή και κακή επιλογή αλλά «στην απόλυτη καταστροφή και τη σωτηρία».

«Έχουν γίνει λάθη» ανέφερε από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι επέτειοι ποτέ δεν χάνουν την αξία τους. Όσον αφορά για τη διοργάνωση της έκθεσης ανέφερε ότι οι «θέλαμε να πούμε όχι στην ηττοπάθεια» όπως και ότι «δεν θα ταπεινωθούν τα όνειρά μας».

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Γ. Παπανδρέου ότι «ο κόσμος ζητά μία νέα αρχή, θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την απαίτηση αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί»!

Για μία ακόμη φορά ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίσθηκε την οικονομική πολιτική της διακυβέρνησής του, υποστηρίζοντας ότι «το 2009 αποκαλύφθηκε το μέγεθος της δημοσιονομικής εκτροπής και ότι «μόνοι μας αποτρέψαμε την καταστροφή» και εξαπολύοντας επίθεση στην σημερινή κυβέρνηση και στους τραπεζίτες επειδή όπως είπε «δημιούργησαν την φούσκα του 2009». Όπως επίσης ανέφερε «η Ελλάδα έχει υστερήσεις, χρειάζεται επανάσταση, τώρα είναι η ώρα»!

Σε μία ακόμα αποστροφή της ομιλίας του που είναι ενδεικτική ίσως των προθέσεών του, τόνισε ότι «θα πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε γιατί ο αγώνας για δημοκρατία δεν έχει ημερομηνία λήξης». Στο συγκεκριμένο μάλιστα σημείο της ομιλίας του καταχειροκροτήθηκε, ενώ κυριάρχησε το σύνθημα «Γιώργο μπες μπροστά, φτάνει πια».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο επίσης για «ανηφορικό δρόμο», με «σειρήνες και πισώπλατα μαχαιρώματα», για να συμπληρώσει: «Κάποιοι βολεύονται με έναν ηττοπαθή λαό. Αλλά όχι εμείς, κανείς δεν μας σταματά».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης για τα πεπραγμένα του ότι «συγκρουστήκαμε, δεν φοβηθήκαμε να αναλάβουμε το κόστος», αναφέροντας ως παράδειγμα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Θα είμαι κοντά στην προσπάθεια συνεργασίας των ευρύτερων αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων» δεσμεύθηκε ο ίδιος, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή εκδήλωση σαν «έναρξη διαλόγου με τους πολίτες σε όλη τη χώρα».

O κ. Παπανδρέου κατέληξε στην ομιλία του με την αιχμή ότι «ποτέ δεν θα σηκώσουμε σημαία ευκαιρίας, όπως έκαναν άλλοι», καταχειροκροτούμενος για μία ακόμη φορά. Συνομίλησε πάντως αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του με τον κ. Βενιζέλο, ο οποίο αποδοκιμάσθηκε και πάλι, κατά την αποχώρησή του…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top