Με ποιο σχέδιο πηγαίνει το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Παρίσι για τα κόκκινα δάνεια

Διαφωνεί με τη ρύθμιση σε 120 δόσεις η τρόικα και αντιπροτείνει 60

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι, με πρόταση για την αποπληρωμή των προσαυξήσεων των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που θα μπουν σε ρύθμιση σε 120 δόσεις.

Η τρόικα όμως βάζει βέτο και φέρεται να επιθυμεί «κούρεμα» του αριθμού των δόσεων στο μισό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατεβάζει τον αριθμό στις 60 δόσεις, δηλαδή αποπληρωμή σε 5 χρόνια και όχι σε 10 που θέλει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης πάντως πηγαίνει στη διαπραγμάτευση με ένα σαφές σχέδιο που χωρίζει τα επιχειρηματικά δάνεια σε «κόκκινα» (δηλαδή μη εξυπηρετούμενα), «ενήμερα» και «νέα».

Αυτή τη στιγμή τα κόκκινα δάνεια είναι ίσως ένα από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους της Κυβέρνησης, των τραπεζών, της τρόικας και των δανειοληπτών, ενώ φαίνεται να ανοίγει και το θέμα της ρύθμισης των δανείων του ΟΕΚ, μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος έθεσε το συγκεκριμένο ζή��ημα στον κ. Σαμαρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top