Νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει τρόικας

Πρώτη ανάρτηση 19.04

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γ.Μαυραγανης) εν όψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αύριο στο Παρίσι, με την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται πριν την έκτη αξιολόγηση του προγράμματος, κατά τη νέα επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στο επίκεντρο βρίσκεται η στρατηγική προκειμένου να πεισθεί η τρόικα για φορολογικές ελαφρύνσεις, για ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών στο Δημόσιο σε πολλές δόσεις, αλλά και για διευθέτηση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων».

«Αγκάθι» πάντως, σ��μφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι το θέμα του δημοσίου χρέους, για το οποίο η τρόικα επιμένει να παραπέμπει στην αξιολόγηση του προγράμματος καταρχήν (στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα) αλλά και στις εξελίξεις που θα μεσολαβήσουν μέχρι την αρχή της νέας χρονιάς.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top