Βορίδης: O ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μηδενιστική, λαϊκιστική αντιπολίτευση

«Δεν έχουμε υπεύθυνους συνομιλητές στο εσωτερικό» υποστήριξε

Βορίδης: O ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μηδενιστική, λαϊκιστική αντιπολίτευση

Δριμεία κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, για το ζήτημα του χρέους αλλά και όχι μόνο, μιλώντας στον Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Εμείς δεν έχουμε την εικόνα ότι απέναντί μας έχουμε –ας το πω- υπεύθυνους συνομιλητές στο επίπεδο το εσωτερικό. Την κρίση μας αυτή τη στηρίζουμε σε συγκεκριμένα δεδομένα. Έχουμε δηλαδή απέναντί μας μία αντιπολίτευση η οποία πέρα από μία μηδενιστική και λαϊκιστική ρητορική δεν έχει έρθει να σταθεί υπεύθυνα απέναντι σε ζητήματα. Επομένως και η προσέγγιση η οποία κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο χρέος είναι επίσης σ’ αυτή τη γραμμή που γενικώς έχει. Μία μηδενιστική, μαξιμαλιστική, λαϊκιστική αντιπολίτευση» υποστήριξε ο κ. Βορίδης.

Σχετικά επίσης με την απόπειρα συνεννόησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Βορίδης διερωτήθηκε: «Αλλά τι περιθώριο έχεις εκτός από το ότι την επόμενη στιγμή πάλι θα υπάρξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση την οποία ακολουθεί με πολλή συνέπεια και είναι απόλυτα πιστός σε αυτή θα βγει πάλι να καταγγείλει την κυβέρνηση για τη μειοδοσία, για το ότι δεν διαπραγματεύεται κ.λπ. Την ώρα που στην πραγματικότητα εκείνο που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε όρους με τους δανειστές οι οποίοι πρέπει να προκύψουν κάτω από τη διαδικ��σία συνεννόησης. Εγώ δεν έχω διακρίνει, δεν ξέρω αν κάνω λάθος, ένα τέτοιο κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε επίσης ότι για να υπάρξει ένας διάλογος θα πρέπει να υπάρχει ένα στοιχειώδες επίπεδο συνεννόησης το οποίο ΣΥΡΙΖΑ έχει τορπιλίσει συστηματικά. «Είναι μέσα στη στρατηγική του. Εδώ δεν δέχεται καν να συζητήσει σε ένα κορυφαίο ζήτημα όπως είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δηλαδή εδώ έχεις ένα πολιτικό σχήμα, το οποίο έχει την κορυφαία θεσμική θέση, που είναι αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και έρχεται και λέει ότι όχι μόνο δεν συζητώ, δεν προτείνω, δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top