Κάποιος σούφρωσε 60.000 ευρώ απ’τα ταμεία του Δήμου Καβάλας

Μήνυση απελθόντος δημάρχου οδηγεί σε παραίτηση του γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ

Δύο εικοσιτετράωρα πριν από την εκπνοή της θητείας του, ο απερχόμενος δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στο εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας καθώς διαπίστωσε μετά από σχετικούς ελέγχους έλλειμμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Στη μηνυτήρια αναφορά του τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι φαίνεται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής να έγιναν αναλήψεις χωρίς να συνοδεύονται ή να αντιστοιχούν σε παραστατικά (τιμολόγια ή αποδείξεις), υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι μόνος αρμόδιος για τις αναλήψεις ορίζεται από το νόμο ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, o κ.Σιμιτσής παρήγγειλε στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος του ελλείμματος, που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές «αγγίζει» τις περίπου 60.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας αναμένεται,τις επόμενες μέρες, να αναλάβει πρωτοβουλίες, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους, με πρώτο τον 29χρονο πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου -που μόλις έληξε- και μέχρι χθες γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας.

Ο 29χρονος υπέβαλε, χθες το βράδυ, την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας στη διάρκεια συνεδρίασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top