Σταύρος Θεοδωράκης:Δεν θέλω να γίνω υπουργός, θέλω να κυβερνήσω

Συνέντευξη στο Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

​Για «το ΠΟΤΑΜΙ», τα στελέχη του, την ΕΕ και το πολιτικό του μέλλον μίλησε στο Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ερώτηση γιατί η Ελλάδα χρειάζεται το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε πως σε «μια χώρα που βιώνει μια κρίση χρειάζεται μια νέα ηγεσία» , τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί που έφεραν τη χώρα σε κίνδυνο, να θέλουν τώρα να μας σώσουν. Ακόμη κι αν μετανιώνουν για τα λάθη τους, δεν είναι αξιόπιστοι».

Ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι το κόμμα του δεν είναι όπως τα υπόλοιπα, «τα οποία ασχολούνται μόνον με τον εαυτό τους. Και δεν είμαστε κίνημα διαμαρτυρίας. Το Ποτάμι θέλει να αλλάξει κάτι, εν ολίγοις, θέλουμε να κυβερνήσουμε».

Σε επισήμ��νση του Spiegel ότι κανένα στέλεχος του κόμματος δεν διαθέτει πολιτική εμπειρία, ο ιδρυτής του Ποταμιού υποστήριξε ότι γνωρίζει πολιτικούς «οι οποίοι κυβερνούν χωρίς να έχουν εμπειρία ζωής και το οποίο είναι πολύ χειρότερο. Έχουμε μέλη με εμπειρία στο χώρο της διοίκησης, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς. Εξάλλου δεν θα κυβερνήσουμε μόνοι μας, αλλά θα σχηματίσουμε μια συμμαχία, μια συνωμοσία του καλού».

Σε ερώτηση εάν συμμερίζεται την άποψη πολλών Ελλήνων που θέλουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη προκειμένου να απαλλαγούν από την πολιτική των περικοπών, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι δεν μπορεί να φανταστεί να απομακρύνεται η Ελλάδα από την ΕΕ. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνουμε κάθε ��ίμημα έναντι των Βρυξελλών. Δεν απειλούμε, αλλά δεν είμαστε και δουλοπρεπείς».

Στην ερώτηση δε εάν θα ήθελε να αναλάβει κάποιο πόστο στην επόμενη κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Ποταμιού επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι υπουργός. «Επί χρόνια παρουσίαζα την πιο πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της χώρας. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι για την Ελλάδα, αλλά ποτέ να γίνω πολιτικός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top