Δημιουργείται «λευκό» μητρώο για τις συνεπείς επιχειρήσεις - Τι είπε ο Σαμαράς;

Όλα όσα ειπώθηκαν στο κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησης

​Στη θέσπιση «λευκού μητρώου», στο οποίο θα εντάσσονται οι συνεπείς επιχειρήσεις, συμφώνησαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του πρώτου κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης.

Στις επιχειρήσεις αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Βρούτση αναμένεται να δοθούν κίνητρα όπως είναι η μείωση των εισφορών, αλλά και η διεξαγωγή λιγότερων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σαμαράς: Η ανεργία ο πιο ύπουλος αντίπαλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός από την πλευρά του χαρακτήρισε την ανεργία ως «τον πιο ύπουλο και σκληρό αντίπαλο της κοινωνίας που υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας», ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 24 τρίμηνα αναμένεται να αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας».

Ο κύριος Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης και στα κυβερνητικά σχέδια για την τόνωση της απασχόλησης τα οποία εφόσον ευοδωθούν θα συμβάλλουν στη δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας έως το 2020.

«Στόχος είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας τώρα που σταματάει η πτώση και ξεκινά η άνοδος», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στα διάφορα προγράμματα που τρέχουν ήδη για την αντιμετώπισή της δίνοντας έμφαση στην πανευρωπαϊκή στρατηγική μείωσης της ανεργίας η οποία χαρακτηρίζεται από την στροφή στην πολιτική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η προσπάθεια απορρόφησης των ανέργων κάτι το οποίο πρέπει να γίνει δίχως να απαξιώνεται το ανθρώπινο δυναμικό. Ζήτησε επίσης από τους υπουργούς του να επεξεργαστούν και να καταθέσουν συνολική πρόταση, και όχι μεμονωμένες εισηγήσεις, για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέχρι το επόμενο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου, να έχουν μια ενιαία πρόταση για τις πολιτικές τόνωσης της απασχόλ��σης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου χαρακτήρισε σημαντική τη συνεδρίαση του συμβουλίου αναφέροντας ότι συζητήθηκε η πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τη θέσπιση ρήτρας απασχόλησης σε υγιείς επιχειρήσεις.

Τι είπαν οι κοινωνικοί εταίροι

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την πρόταση οι κοινωνικοί εταίροι να είναι οι τελικοί δικαιούχοι της διαχείρισης των πόρων του ΕΣΠΑ τα οποία αφορούν σε προγράμματα απασχόλησης, ενώ έθεσε στον πρωθυπουργό και το ζήτημα της ρύθμισης στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί από τον οργανισμός εργατικής κατοικίας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης από την πλευρά του ζήτησε από τα μέλη του συμβουλίου απασχόλησης την αναγνώριση των εργοδοτών που είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους καθώς και τη δημιουργία Συνηγόρου του Επιχειρηματία στα πρότυπα του Συνηγόρου του Πολίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top