Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης

Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της ανεργίας

​Πρεμιέρα κάνει σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης το οποίο θα συγκληθεί στις 10 για την πρώτη του συνεδρίαση, με στόχο να υπάρξει συντονισμός στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στην συνεδρίαση το παρών θα δώσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης -μαζί με τους υφυπουργούς Β. Κεγκέρογλου, Γ. Πλακιωτάκη, Α. Μπέζα- και οι υπουργοί όλων των παραγωγικών υπουργείων (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου) οι οποίοι καλούνται να συμφωνήσουν στην χάραξη και την εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα προτείνει θεσμοθέτηση ρήτρας απασχόλησης σε κάθε κυβερνητική δράση ή πρωτοβουλία ή νομοσχέδιο που αφορά στα θέματα της ανάπτυξης, στην προσπάθεια να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ανάσχεση και μείωση της ανεργίας.

Το στοίχημα για την κυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει ο Γιάννης Βρούτσης, είναι «να υπάρξει ένα ορατό και μετρήσιμο κοινωνικό μέρισμα απασχόλησης και να αποτραπεί ο κίνδυνος της "άνεργης ανάπτυξης"» που πολλοί εκτιμούν ότι «ελλοχεύει» καθώς η ανεργία στα χρόνια της κρίσης έχει σταθεροποιηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και είναι αμφίβολο αν μπορεί να μειωθεί δραστικά.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ προβλέπει, σχετικά, ότι το ποσοστό της ανεργίας (ήδη στο 27,2% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ) δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 22% - 23% έως το 2020.

Μετά τη συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς θα συναντηθεί με τους κκ Βενιζέλο και Χαρδούβελη εν όψει της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top