Σκληρό μπρα-ντε-φερ με τρόικα για μειώσεις φόρων

Τι ζητά η κυβέρνηση για πετρέλαιο θέρμανσης, δόσεις, και εισφορά αλληλεγγύης

Οι πρώτες μειώσεις φόρων είναι υπ' αριθμόν ένα στόχος για την κυβέρνηση το 2015.

Η διαπραγμάτευση στο Παρίσι που ξεκινά σε λιγότερο από δυο εικοσιτετράωρα αποτελεί αφετηρία για το οικονομικό επιτελείο για μια σειρά φορολογικών αλλαγών που είναι στο τραπέζι.

Το πρώτο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να καμφθούν οι αντιδράσεις της τρόικας, που πιστεύει ότι οι περισσότερες δόσεις μειώνουν την εισπραξιμότητα των φόρων.

Η ρύθμιση τω�� ληξιπρόθεσμων οφειλών σε περισσότερες από 12 δόσεις αναμένεται να φέρει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου περισσότερα έσοδα στο ταμείο του.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 που εφαρμόστηκε η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων στην εφορία. τα χρέη διογκώνονται με ρυθμό άνω του 1,2 δισ. τον μήνα.

Δεύτερος στόχος στην λίστα με τις φοροαπαλλαγές είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20%, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η τιμή λιανικής θα πέσει κατά 8 με 9 λεπτά.

Σε συνδυασμό με το επίδομα θέρμανσης, θα υπάρξει πραγματικό όφελος για τον καταναλωτή αλλά και σημαντική αύξηση στην κατανάλωση η οποία τα τελευταία δυο χρόνια ήταν καθηλωμένη στο 68% σε σχέση με το 2011.

Οι επιχε��ρήσεις μπορούν να περιμένουν μαζί με την μείωση της φορολόγησης και νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, όμως αυτή την φορά προτείνεται να υπάρξει «ρήτρα απασχόλησης».

Όσον αφορά την εισφορά αλληλεγγύης, εάν οι δανειστές επιμείνουν να διατηρηθεί και το 2015 η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει τη μείωση των συντελεστών υπολογισμού κατά 50%.

Η εισφορά επιβάλλεται για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστή 1% έως τις 20 χιλιάδες, 2 % για εισοδήματα από 20 έως 50 χιλιάδες 3% για 50 έως 100 χιλιάδες και 4% για 100 χιλιάδες ευρώ και πάνω.

Η οριζόντια μείωση υπολογίζεται πως θα στερήσει από τα ταμεία του κράτους 650 εκατομμύρια και θα εμφανιστεί ως αύξηση στις καθαρές αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων από την πρώτη Ιανουαρίου του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top