Ο Κουβέλης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Τι ειπώθηκε στην κλειστή συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ

Ο Φώτης Κουβέλης έλυσε τη σιωπή του, για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά.

«Δεν έχω δεχθεί καμία πρόταση, ούτε υπήρξε βολιδοσκόπηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το θέμα θα κριθεί στο χρόνο του, σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της εποχής και τις ασκούμενες πολιτικές». Αυτό διαβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατά την εισήγησή του στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της ΚΟ και Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος του.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι το ζήτημα θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει και τις ασκούμενες, εκείνη την περίοδο, πολιτικές.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν ο Σπύρος Λυκούδης, που έχει διαφωνήσει με την διεξαγωγή του συνεδρίου και η Δώρα Τσικαρδάνη που απηχεί τις ίδιες απόψεις και κατέθεσε πρόταση, επ' αόριστον αναβολής του συνεδρίου μέχρι να ξεκαθαρίσει η πορεία των πολιτικών εξελίξεων και το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των στελεχών εξέφρασε αντιρρήσεις, καθώς, όπως ειπώθηκε, ήδη έχει ληφθεί απόφαση για την διεξαγωγή του Συνεδρίου από την Κεντρική Επιτροπή και ως πιθανότερο θεωρείται να πραγματοποιηθεί, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν ακόμη ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης για προσωπικούς λόγους και η Νίκη Φούντα που βρίσκεται στο εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top