Με το Αστέρι του Δαβίδ και χωρίς γραβάτα ορκίστηκε σήμερα ο Μπουτάρης(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το μήνυμα του δημάρχου προς την ΧΑ και η απάντηση του ακροδεξιού κόμματος

Όταν οι άλλοι καρφιτσώνουν μαντίλια και λουλουδάκια, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κρεμάει στο πέτο του… το αστέρι του Δαυίδ.

Με το γνωστό εβραϊκό σύμβολο, το οποίο επέβαλαν οι Γερμανοί Ναζί να φορούν οι Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και όπου αλλού υπήρχε γερμανική κατοχή, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο κ.Γιάννης Μπουτάρης θέλησε σήμερα να στείλει το δικό του μήνυμα στην Χρυσή Αυγή κατά την διάρκεια της επεισοδιακής ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου με ανταλλαγή συνθημάτων μεταξύ Χρυσαυγιτών και μελών αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων.

Λίγο πριν την έναρξη της τελετής, ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, απηύθυνε έκκληση προς τους συγκεντρωμένους να επανέλθουν στην τάξη.

«Όποιος δεν σταματήσει να φωνάζει θα εκβληθεί δια της βίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για "γραφικότητες των Μπουτάρηδων" έκανε λόγο η Χρυσή Αυγή

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχολίασε πως «η ορκωμοσία εκλεγμένων βουλευτών με χειροπέδες αποδεικνύει πως το καθεστώς του Μνημονίου έχει καταλύσει το Σύνταγμα και τη Λαϊκή Κυριαρχία και έχει τρομοκρατηθεί από την ραγδαία άνοδο του κόμματός μας».

Αναφερόμενη στα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, παρατήρησε: «Ο μεταφερόμενος θίασος των αριστεριστών και οι γραφικότητες των Μπουτάρηδων φανερώνουν το τραγικό επίπεδο του πολιτικού λόγου όσων αντιμάχονται την Χρυσή Αυγή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top