Μπλόκο στους πλειστηριασμούς ακινήτων των οικονομικά ασθενέστερων

Πρώτη ανάρτηση: 27/08/2014 23:02

Μπλόκο στους πλειστηριασμούς ακινήτων των οικονομικά ασθενέστερων

​Νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης μετά από εντολή που δόθηκε από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να προστατευθούν και επισήμως από τους πλειστηριασμούς τα σπίτια των οικονομικά ασθενέστερων, ενόψει της απελευθέρωσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη για την προετοιμασία των συναντήσεων των Ελλήνων υπουργών με την τρόικα στο Παρίσι, την ερχόμενη εβδομάδα, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των πλειστηριασμών, για τους οποίους ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν πως η τρόικα ζητεί απελευθέρωση χωρίς εξαιρέσεις.

Η εκτίμηση αυτή έφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, την διατύπωση εκ μέρους συμμετέχοντος υπουργού πως «αυτό θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη γιατί θα πρόκειται για κοινωνική αναλγησία» και άμεσα συμφωνήθηκε κατ’ εντολή του πρωθυπουργού να νομοθετήσει η κυβέρνηση για την προστασία των σπιτιών όσων αποδεδειγμένα βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Η πρωτοβουλία θα αναληφθεί άμεσα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού ο κ. Αθανασίου ανέλαβε να προετοιμάσει το νομικό έδαφος για την προστασία, όπως ειπώθηκε, των ανθρώπων που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, ώστε να μην χάσουν τα σπίτια τους.

Οι παράμετροι και οι ειδικές συνθήκες για το καθορισμό (με οικονομικούς όρους) της έννοιας «κοινωνικά ασθενέστεροι» θα διαμορφωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top