Σαμαράς: «αλλάζουμε φάση, είμαστε σε ράλι» - τι συζητήθηκε στο Μαξίμου ενόψει τρόικας

Τα «όπλα» και οι «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας στη διαπραγμάτευση

Σαμαράς: «αλλάζουμε φάση, είμαστε σε ράλι» - τι συζητήθηκε στο Μαξίμου ενόψει τρόικας

​«Να λειτουργήσετε συντονισμένα και ως ομάδα και να φέρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς που θα συναντήσουν την τρόικα στο Παρίσι, στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ζήτησε τα επόμενα εικοσιτετράωρα να υπάρξει η μέγιστη δυνατή προετοιμασία.

Όπως έγραψε και νωρίτερα το star.gr, η Αθήνα πηγαίνει στη διαπραγμάτευση, στις 2 και 3 Σεπτέμβρη, έχοντας στη φαρέτρα της τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, τις οποίες θεωρεί εκπληρωμένες κατά 80%.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έδωσαν στους υπουργούς συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ως «κόκκινες γραμμές» τέθηκαν το αίτημα για νέες προσαρμογές στο ασφαλιστικό και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

«Πάμε πολύ καλά. Η ελληνική οικονομία είναι σε ράλι», φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από πριν. Αλλάζουμε φάση και έχουμε συμμάχους και τα αριθμητικά δεδομένα».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ζήτησε να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προκειμένου να προστατευθούν και επισήμως από τους πλειστηριαμούς τα σπίτια των οικονομικά ασθενέστερων, ενόψει της απελευθέρωσης τους.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε σε δημοσιογράφους ότι «το θ��μα είναι η χώρα να μπει οριστικά στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση και να αλλάξει το πλαίσιο, τα συμφραζόμενα. Να καταλάβουν όλοι και μέσα στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδος ότι αλλάζουμε φάση. Αυτό είναι το σημαντικό».

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν, εκτός δύο από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον κ. Χαρδούβελη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, και Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στις ΗΠΑ σε ιδιωτική επίσκεψη, ενώ θα δώσει κανονικά το παρών στο Παρίσι.

Τις επόμενες ημέρες, ο Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει και άλλες συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να εξειδικευθούν τα θέματα της διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top