Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ενόψει τρόικας στο Μαξίμου

Tι συζήτησαν Σαμαράς, Βενιζέλος και υπουργοί

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ενόψει τρόικας στο Μαξίμου

​Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή των υπουργών που θα πάρουν μέρος στη διαπραγμάτευση των Παρισίων.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, παρόντες ήταν όλο το οικονομικό επιτελείο (Γκ.Χαρδούβελης, Χρ.Σταϊκούρας Γ. Μαυραγάνης), η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου και οι υπουργοί Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας, Εργασίας, Γ. Βρούτσης και Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς που στοχεύει σε φοροελαφρύνσεις (στον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης) και στην επέκταση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Βασικό ατού της Αθήνας στην επικείμενη διαπραγμάτευση είναι τα στοιχεία για το π��ωτογενές πλεόνασμα και η υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, το 80% των οποίων θεωρείται από την κυβέρνηση ότι έχει «κλείσει», ενώ κόκκινες γραμμές φαίνεται να είναι το αίτημα για νέες προσαρμογές στο ασφαλιστικό και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top