Λοβέρδος: Καμία απόλυση στα πανεπιστήμια

«Άδικος ο ΕΝΦΙΑ - Εμάς μας είχαν εξευτελίσει για τον ΕΕΤΗΔΕ»

Ρητά και κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν απολύσεις στα πανεπιστήμ��α ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Με αφορμή την παρουσίαση της αξιολόγησης για τα οργανογράμματα των οκτώ ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση «γιατί δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από την αξιολόγηση».

«Είχα πει ότι χρέος μας είναι να γίνει αξιολόγηση στα οκτώ πανεπιστήμια της χώρας. Μιλάμε για ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι μια ψυχή και μια ζωή. Δεν τον βλέπουμε ως αριθμό. Δεν μπορώ να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό. Δεν θέλω να το κάνω και δεν θα το κάνω. Αξιολογήσεις με το μάτι δεν γίνονται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

«Άδικος ο ΕΝΦΙΑ - Εμάς μας είχαν εξευτελίσει ��ια τον ΕΕΤΗΔΕ»

Την ίδια ώρα, μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε άδικο τον ΕΝΦΙΑ και άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ όταν είχε επιβληθεί ο ΕΕΤΗΔΕ, το γνωστό «χαράτσι».

«Υπάρχει ανάγκη συνολικής αξιολόγησης του φόρου. Εγώ δεν τον έχω ψηφίσει αλλά δεν λέω ότι είναι αντισυνταγματικός όπως λένε ορισμένοι που τον έχουν ψηφίσει και τώρα βγαίνουν στα κάγκελα. Λέω όμως ότι είναι άδικος» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

«Εμείς βάλαμε το λεγόμενο “χαράτσι”, το ΕΕΤΗΔΕ, από το οποίο προσδοκούσαμε σε έσοδα για τα δημόσια ταμεία ύψους 1,9 δισ. ευρώ και μας εξευτέλισαν. Τώρα με τον ΕΝΦΙΑ έχουμε έσοδα 3,3 δισ. ευρώ. Πιστεύω ότι στο νέο προϋπολογισμό ο κ. Χαρδούβελης θα εξετάσει και αυτό το θέμα, πρέπει να επανεξεταστεί εκ βάθρων» πρόσθεσε ο ίδιος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top