Βορίδης: Κεντροδεξιάς κατεύθυνσης ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο»

Βορίδης: Κεντροδεξιάς κατεύθυνσης ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Την εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν οδηγηθούμε σε εκλογές εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Βήμα FM.

«Πιστεύω ότι η Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο διότι δεν βλέπω 120 τοποθετημένους απέναντι που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την προεδρική εκλογή. Το δεύτερο είναι πως αυτή η Βουλή έχει φερθεί πάρα πολύ υπεύθυνα σε πολλές στιγμές και θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μου που θα απορρίψουν την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ. Με συγχωρείτε πολύ, αλλά το πολίτευμα είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία και σ’ αυτό υπάρχει η αρχή πως η Βουλή αποφασίζει με απλή πλειοψηφία. Δεν υπάρχει ενισχυμένη πλειοψηφία και η κυβέρνηση δεν θέλει 180 για να κυβερνήσει, αλλά θέλει 180 για να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας, επειδή ο πρόεδρος είναι σύμβολο του Έθνους και πρέπει να εκφράζει ευρύτερες πολιτικοκομματικές συναινέσεις» δήλωσε ο κ. Βορίδης, εκτιμώντας ότι οι βουλευτές δεν θα ακολουθήσουν τον Αλέξη Τσίπρα που ζητά εκλογές με όχημα την εκλογή του νέου ΠτΔ.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι ο ίδιος θα ήθελε πρόσωπο από τον κεντροδεξιό χώρο για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια: «Προσωπικά θα ήθελα ένα πρόσωπο από το χώρο της Κεντροδεξιάς. Αλλά ότι επειδή αυτό το πρόσωπο εκφράζει ευρύτερες συναινέσεις, αυτό το πρόσωπο, από όποιο χώρο και αν προέρχεται, πρέπει να εκφράζει κάτι πάνω από τις πολιτικοκομματικές διαιρέσεις και να χτίζει συναινέσεις πλατύτερες από το χώρο όπου προέρχεται και πρέπει να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά απ’ όπου και αν προέρχεται. Δεν μπαίνω σε ονοματολογία. Λέω απλώς ότι όποιος και αν είναι, πρέπει να έχει τέτοια χαρακτηριστικά: διείσδυσης και ευρύτερης αποδοχής». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top