Ζητά αναλυτικά στοιχεία για ΕΝΦΙΑ ο ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες «θα πληρώσουν το μάρμαρο»

«Η κυβέρνηση πρώτα έκανε έγκλημα και τώρα προσπαθεί αν κρύψει τα τεκμήρια»

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το τελικό πακέτο των αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρά τη ρύθμιση για 6 δόσεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες να αλλάξει η ατζέντα από τη φορολογική βαρβαρότητα του ΕΝΦΙΑ, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι θα κληθούν να «πληρώσουν το μάρμαρο» από τα εκκαθαριστικά του, τα οποία, παρά τις εξαγγελίες, δεν είναι σαφές ακόμη πόσο θα μειωθούν» αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ανοικτά λόγο για «δήθεν λάθος» από την κυβέρνη��η: «Υπάρχουν πληροφορίες ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ, παρά την αρχική πρόβλεψη για 3,2 δισ., ξεπερνούν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια την αρχική πρόβλεψη και είναι μεταξύ 3,5 και 4 δις.! Η κατάσταση αυτή επιτρέπει βέβαια στην κυβέρνηση να προχωρά ανέξοδα σε μειώσεις των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, αφού τελικά θα εισπράξει (δήθεν από λάθος!) τα αρχικά προβλεπόμενα».

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση «να δημοσιοποιήσει σήμερα το συνολικό άθροισμα των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ καθώς και την κατανομή τους ανά νομό. Κάθε ημέρα καθυστέρησης δημοσιοποίησης των στοιχείων, επιβαρύνει την κυβέρνηση επιπρόσθετα, γιατί, αφού έκανε το έγκλημα, τώρα προσπαθεί να αποκρύψει τα τεκμήρια του».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top