Αντιρατσιστικό, ΕΝΦΙΑ και… Παρίσι στο μενού της συνάντησης Σαμαράς-Βενιζέλου

Κλειδώνουν σήμερα φοροελαφρύνσεις;

Αντιρατσιστικό, ΕΝΦΙΑ και… Παρίσι στο μενού της συνάντησης Σαμαράς-Βενιζέλου
Με κυρίως μενού το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τον ΕΝΦΙΑ, που έχει δημιουργήσει έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, αλλά και τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης στις συναντήσεις με την τρόικα στο Παρίσι συναντώνται αυτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να καταλήξουν στις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ ώστε να δοθεί λύση στο αλαλούμ που οδήγησε στην μετάθεση κατά ένα μήνα της καταβολής των δόσεων, ενώ όσον αφορά το βάρος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα , αυτό αναμένεται να πέσει σε θέματα που αφορούν φοροελαφρύνσεις και σταδιακή μείωση των φόρων.

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ενόψει Παρισιού είναι –μεταξύ άλλων- η σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών από 26%-33% που ισχύει σήμερα σε 15%, μείωση κατά το ήμισυ στους συντελεστές της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση.

Οι επαφές του πρωθυπουργού ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στα αρχές Σεπτέμβρη στο Παρίσι, δεν περιορίζονται εκεί. Σήμερα θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερμε, ο οποίος αναμένεται αν στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά και τις ελληνικές θέσεις, ενώ αύριο θα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα είναι ο νέος Επίτροπος της χώρας του στην Κομισιόν.

Τέλος, την Πέμπτη θα έρθει στην Αθήνα για συζητήσεις με τον πρωθυπουργό το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top