Μπαλτάκος: Χρειαζόμαστε πιο δεξιά πολιτική από πιο δεξιούς πολιτικούς

«Οριστική η ρήξη ΝΔ-Εκκλησίας αν περάσει το αντιρατσιστικό»

Μπαλτάκος: Χρειαζόμαστε πιο δεξιά πολιτική από πιο δεξιούς πολιτικούς
Την επιθυμία του για μια «πιο δεξιά πολιτική, εκπεφρασμένη από πιο δεξιούς πολιτικούς» εξέφρασε ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, «οι τύψεις της εθνικής παράταξης οδήγησαν στον παραλογισμό να κυβερνούν τη χώρα δεξιές, κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις -εννοώ το ΠΑΣΟΚ- και παρ’ όλα αυτά η Αριστερά να περνά την ατζέντα της στην παιδεία ή και πιθανόν στη θρησκεία. Θεωρείται ότι είναι πιο καταξιωμένος εκείνος που στο παρελθόν δήλωνε αριστερός και στιγματισμένος αυτός που δηλώνει δεξιός».

Ο κ. Μπαλτάκος σχολίασε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, εκτιμώντας ότι αν περάσει ως έχει, η διάρρηξη ΝΔ και Εκκλησίας θα είναι οριστική και πλήρης.

Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής είπε πως δεν υπάρχουν κακοί ψηφοφόροι, αλλά υπάρχουν «κακοί πολιτικοί και κακή πολιτική» και πρόσθεσε πως χρειάζονται πολιτικές, οι οποίες να μειώνουν τον αέρα που αναπνέει το ακροδεξιό-νεοναζισιτκό κόμμα.

Μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα την καθιέρωση το 2010 του νόμου που λέει ότι μπορεί να εισέρχεται στη Σχολή Ευελπίδων κάποιος ασχέτως γένους. «Το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει π.χ. ένας Πακιστανός που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αυτό είναι κάτι που ενοχλεί τους στρατ��ωτικούς. Δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό να αλλάξουμε, αλλά πήγαμε να το αλλάξουμε και το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε και ανέβηκε, ως αποτέλεσμα, η Χ.Α. στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό π.χ. πρέπει να το αλλάξουμε» υπογράμμισε ο κ. Μπαλτάκος. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top