Στο προσκήνιο και πάλι το όνομα του Κουβέλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΝΔ: Πρόωρη η συζητήση – ΣΥΡΙΖΑ: Δεν στηρίζουμε κανένα

Στο προσκήνιο και πάλι το όνομα του Κουβέλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Εκ νέου δείχνει να ανοίγει η συζήτηση για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας λίγους μήνες.

Με πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) δεν θα έλεγαν «όχι» σε υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στο Mega τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «θα ήταν ένας πάρα πολύ καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Ο ίδιος πάντως έσπευσε να διευκρινίσει ότι «θα πρέπει να δούμε το θέμα στην ώρα του καθώς έχουμε ένα εξάμηνο μπροστά μας μέχρι και την τυπική διαδικασία εκλογής προέδρου».

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Σκάι FM δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινός τόπος στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας «έτσι ώστε ο θεσμός να εκπροσωπηθεί από ένα πρόσωπο που θα απολαμβάνει της ευρείας πλειοψηφίας της Βουλής», ενώ θετικός στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Βήμα FM: «Πιστεύω γενικά ότι είναι ένας πολιτικός που έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια με ευθύνη τη θέση του και χωρίς να έχει μπει σε υποθέσεις που πληγώνουν ή διχάζουν. Γενικά, είναι κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διότι πρέπει για μένα να είναι Πρόεδρος ένα νηφάλιο πρόσωπο, το οποίο είναι ικανό να διαχειριστεί τον θεσμικό του ρόλο. Θεωρώ ότι πληροί αυτές τις προϋποθέσεις κατά 100%».

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: «Δεν έχουμε ανοίξει κανένα θέμα. Αντιθέτως, λέμε ότι είναι πολύ πρόωρο αυτό το θέμα και στη στιγμή που ετέθη. Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα του επιτρέψουμε να θέσει τη δική του ατζέντα. Εμείς έχουμε τη δική μας ατζέντα και έχουμε άλλες προτεραιότητες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μέσω του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» χαρακτήρισε τα σενάρια που επανήλθαν με την υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη ως «συνδυασμένη επικοινωνιακή πολιτική ώστε να συγκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα του λαού». Παράλληλα, επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τέλος, από την Αγίου Κωνσταντίνου ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει θέμα υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Καμία νύξη ή βολιδοσκόπηση δεν έχει γίνει στον Φώτη Κουβέλη, ούτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα σε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας μιλώντας στον Σκάι. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top