��Βλέπουν» Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Σαμαράς - Βενιζέλος;

Σε εξέλιξη διεργασίες

«Βλέπουν» Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Σαμαράς - Βενιζέλος;

Στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη φαίνεται πως έχουν βρει ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον υποψήφιο που θα προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής Της Κυριακής», όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ως την προσφορότερη επιλογή για το ύπατο αξίωμα, άποψη που συμμερίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και, μάλιστα, σχετικές παρασκηνιακές διεργασίες είναι σε εξέλιξη. Εκτός από την διασφάλιση των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και κάποιοι από τους ανεξάρτητους) και την αποφυγή προσφυγής στις κάλπες, η υποψηφιότητα Κουβέλη εντάσσεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης στρατηγικής του κ. Σαμαρά, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο και την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής μέσω των φοροελαφρύνσεων και της ανάπτυξης.

Μάλιστα, Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η εξασφάλιση αυτών των κατευθύνσεων κατά την επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα σηματοδοτήσει την καθοριστική στροφή για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ως εκ τούτου, ο κ. Κουβέλης δεν θα έχει λόγους να αρνηθεί την πρόταση.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στην «Real News», ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποιεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει υποψήφιο και ζητά εκλογές ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από τη νέα Βουλή, ενώ καλεί έμμεσα τον Φώτη Κουβέλη να μην συναινέσει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top