Στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη ο Αβραμόπουλος

Τι θα συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του

Στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη ο Αβραμόπουλος

Eπίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα στις 20:45 (ώρα Ελλάδας) με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές, δεδομένου του σταθεροποιητικού ρόλου που της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, με τον κ. Αβραμόπουλο να παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας ειρήνης στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα.

Η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Ουάσιγκτον συμπίπτει με την κινητοποίηση ��ων ΗΠΑ που ζητούν συνεργασία από τους συμμάχους για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Ιράκ και τη Συρία, με αφορμή και τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τζιχαντιστές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top