Εσωκομματικές γκρίνιες στο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Τσίπρα στο Άγιο Όρος!

Με την κριτική να εστιάζεται κυρίως στα θέματα που συζήτησε με τους μοναχούς

​Εσωκομματικές γκρίνιες προκάλεσε στο ΣΥΡΙΖΑ η, προ ημερών, επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος με την κριτική να εστιάζεται κυρίως στα θέματα που συζήτησε με τους μοναχούς. Την ίδια ώρα εντείνεται η προετοιμασία ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σαφείς αιχμές εναντίον των επιλογών της ηγεσίας άφησε η Ελένη Πορτάλιου, μέλος της ΚΕ και πρώην επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», χαρακτηρίζοντας ως προσβολή την ταύτιση των κοινοτήτων των μοναχών με τις Ζαπατίστικες κοινότητες.

«Τα άγια τοις κυσί, λοιπόν. Όλα για τις (φανταστικές) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια της θρησκευτικής οδού».

Και αναρωτιέται τι ακριβώς συζητήθηκε κατά τη διήμερη παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην Αθωνική Πολιτεία.

«Τα θέματα στα οποία υποχρεούται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί είναι: ιδιοκτησία και φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας, έλεγχος των χρηματοδοτήσεων του Αγίου Όρους, χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος. Στα βασικά αυτά πρέπει να γίνουν ρήξεις».

Κύκλοι, πάντως, του κόμματος υπενθυμίζουν ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε υπό τη θεσμική ιδιότητα ��ου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως οι θέσεις του κόμματος είναι δεδομένες και πως αυτές δεν μπήκαν, καν, στη συζήτηση.

Στην Κουμουνδούρου, οι ρυθμοί ενόψει ΔΕΘ είναι πυρετώδεις, με το πρόγραμμα να βρίσκεται στην τελική ευθεία της επικαιροποίησής του. Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις - σε ό,τι αφορά τη συνεχή προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας - διίστανται. Ο Γιώργος Σταθάκης, είναι σαφής ως προς το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προσφύγει σε μια τακτική επαναλαμβανόμενων εκλογών σε αντίθεση με το Γιάννη Μηλιό ο οποίος εκτιμά πως θα έχουμε νέες εκλογές αν τυχόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος αλλά όχι αυτοδύναμος.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει τα βασικά σημεία του επικαιροποιημένου προγράμματος στη Θεσσαλονίκη ��ο 2ο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top