«Μάχη» ΥΠΕΞ-ΣΥΡΙΖΑ για την εξω��ερική πολιτική σε Ουκρανία και Γάζα

Για «δημαγωγικά κριτήρια» κάνει λόγο το υπουργείο

«Μάχη» υπουργείου Εξωτερικών-ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε γύρω από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Η Νάντια Βαλαβάνη, υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για απουσία πολιτικών πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στον τερματισμό των κρίσεων στην Ουκρανία, την Γάζα, το Ιράκ και την Λιβύη, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη στάση της στο έκτακτο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ.

«Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με κριτήρια δημαγωγικά, επικοινωνιακά, αποσπασματικά ή συγκυριακά», απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΞ, «η Ελλάδα διαμορφώνει την εξωτερική της πολιτική - που είναι στρατη��ικά σταθερή τις τελευταίες δεκαετίες - με κριτήριο το σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και την προάσπιση των εθνικών της συμφερόντων, ιδίως στα μεγάλα ανοικτά θέματα που την απασχολούν. Με βάση τα κριτήρια αυτά τοποθετείται και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλων των άλλων διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top